Hlavní obsah

Volkswagen si nechal patentovat skicu elektrického pick-upu

Skica modelu ID.Buzz s otevřenou korbou, kterou Volkswagen zveřejnil v dubnu letošního roku, má pokračování. Volkswagen ji měl přiložit k žádosti o patent na takový design auta. Zda se ho ale dočkáme i na silnicích, není jasné.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.Buzz (ilustrační foto)

Článek

Elektrický Volkswagen ID.Buzz staví na popularitě „bulliho“ generací T1 a T2, které jsou světu nejznámější jako uzavřené prosklené dodávky. V dubnu letošního roku však automobilka ukázala skicu verze s otevřenou korbou na zádi.

Volkswagen zahájil výrobu elektrické dodávky ID.Buzz

AutoMoto

Vypadalo to prostě jako designérské cvičení, nápad, který skončil v koši, a tak se nic nestane, když bude zveřejněn u příležitosti Světového dne designu. Ovšem podle webu CarScoops automobilka čerstvě podala žádost o patent na takovýto vůz. Údajně použila přesně tu skicu, kterou v dubnu zveřejnila na Twitteru, jen s bílým pozadím.

Co to znamená? Volkswagen před nějakou dobou ústy Scotta Keogha, šéfa americké divize, řekl, že zkoumá možnosti výroby elektrického pick-upu. To má nejspíš výsledek v založení nové podznačky Scout, která bude vyrábět elektrické pick-upy a SUV pro americký trh.

Přesto jednak zveřejnění skici a jednak žádost o patent znamenají, že Volkswagen zvažuje ID.Buzz jako reálnou možnost budoucího auta v nabídce. Protože si ale automobilky často patentují „jen“ nápady, které možná nevyužijí, ale nechtějí, aby jim je někdo sebral, neznamená to, že se takového auta skutečně dočkáme.

Anketa

Líbil by se vám VW ID.Buzz jako pick-up?
Ano
39,5 %
Ano, ale se spalovacím motorem
19 %
Ne, busík stačí
6,4 %
Nelíbí se mi v žádné verzi
35,1 %
Celkem hlasovalo 1369 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám