Hlavní obsah

Volkswagen rozhodl, které značky si ponechá. Nad rodinným stříbrem stále visí otazník

Novinky, Milan Lažanský

Dozorčí rada Volkswagenu v pondělí oznámila, že značky Lamborghini a Ducati zůstávají součástí koncernu. Bentley se přesune pod vedení Audi, o budoucnosti Bugatti se ale Němci nezmiňují.

Foto: Lamborghini

Lamborghini (Ilustrační foto)

Článek

V posledních měsících se hojně spekulovalo o budoucnosti prémiových značek v koncernu Volkswagen. Mateřská značka potřebuje investovat do elektromobility a dalších výzev, prodej těchto divizí by se tak podle mnohých hlasů hodil.

Pondělní oznámení dozorčí rady nicméně ubezpečuje, že italské značky Lamborghini a Ducati zůstávají v koncernu. Stejně jako britské Bentley, které se od 1. března 2021 přesune pod vedení Audi.

Volkswagen zvažuje prodej některých značek z koncernu

AutoMoto

Otazník nadále visí nad francouzskou značkou Bugatti. Spekulace o prodeji výrobce supersportů či jiné dohodě s chorvatským výrobcem elektromobilů Rimac tak dozorčí rada nevyvrátila.

Dozorčí rada koncernu dále vyjádřila plnou podporu šéfovi Herbertu Diessovi a jeho novému výkonnému týmu při transformaci automobilky. Neprodloužila mu však předčasně kontrakt.

„Předseda představenstva a jeho nový tým mají plnou podporu dozorčí rady, pokud jde o přesun k elektromobilitě, digitalizaci, ale také v případě zvýšení efektivity a ziskovosti u všech značek a ve všech částech koncernu,” dodala rada.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám