Hlavní obsah

Volkswagen koupí prodejce aut Porsche Holding Salzburg

Německá automobilka Volkswagen koupí prodejce automobilů Porsche Holding Salzburg za 3,3 miliardy eur (přes 80 miliard Kč). Oznámila to ve středu firma. Očekává se, že transakce bude dokončena v první polovině příštího roku.

Foto: Profimedia.cz

Převzetí Porsche Holding Salzburg je dalším krokem Volkswagenu při integraci německého výrobce luxusních vozů Porsche.

Článek

Porsche Holding Salzburg sídlí v Rakousku a podle agentury Reuters je největším nezávislým prodejcem automobilů v Evropě. Firmu vlastní rodiny Porschů a Piëchů. Společnost v uplynulém finančním roce, který skončil v březnu, prodala 421 tisíc nových automobilů a utržila 12,2 miliardy eur, napsala agentura Reuters.

Převzetí Porsche Holding Salzburg je podle agentury DPA dalším krokem Volkswagenu při integraci německého výrobce luxusních vozů Porsche. Volkswagen již koncem loňského roku koupil v automobilce Porsche podíl 49,9 procenta za 3,9 miliardy eur.

Porsche by se mělo v roce 2011 stát desátou značkou skupiny Volkswagen, do které patří také česká Škoda Auto. Automobilka Porsche nicméně minulý měsíc varovala, že její převzetí by se mohlo kvůli právním sporům a daňovým problémům zpozdit.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám