Hlavní obsah

Volkswagen Golf s 333 koňmi? Uniklá fotografie láká na vrchol osmé generace

Nová generace Golfu R nabídne vysoko přes tři stovky koní, ale čtyřsetkoňový pětiválec od Audi nedostane - můžeme-li věřit obrázku, který unikl na svět přes Španělsko.

Foto: Milan Lažanský, Právo

Dosud nejostřejší Golf R Performance má 310 koní. (Ilustrační foto)

Článek

Dosavadní nejvýkonnější Volkswagen Golf R Performance nabídl 228 kW/310 koní. V nové, osmé generaci tohoto německého bestselleru se údajně můžeme těšit až na 245 kW/333 koní, a to opět u varianty R. Tedy, je-li fotografie obrazovky na španělském instagramovém profilu CocheSpias, ukazující výkony ostré verze Volkswagenů, autentická.

Modelem GTI to jen začíná - je úplně vlevo. Má mít 180 kW, tedy 245 koní, a má přijít v druhé polovině roku 2020. Ostřejší GTI TCR má nabídnout 221 kW, tedy 301 koní - stále s největší pravděpodobností přenášených na asfalt předními koly.

Vzhled nového Volkswagenu Golf GTI unikl před premiérou

AutoMoto

Výkon má narůst i u vznětové verze GTD, a to z dosavadních 135 kW/184 koní na 147 kW/200 koní. Již od oficiálního představení nového Golfu známé je číslo 180 kW/245 koní u nejsilnějšího plug-in hybridu GTE; zde je zajímavý údaj v dolním řádku, který říká, že ke startu výroby (SOP znamená Start of Production) dojde ve 26. týdnu roku 2020.

A konečně, vrcholná verze R má mít již zmíněných 245 kilowattů. Vypadá to tedy, že někdejší zprávy o zástavbě čtyřsetkoňového 2,5l pětiválce od Audi se neukážou jako pravdivé. U „erka” očekávejme pohon všech kol; zda bude k mání manuální převodovka, nebo jen dvouspojkové DSG, je zatím otázkou.

Reklama

Související články

Tak by mohl vypadat nový Volkswagen Golf kombi

U Volkswagenu jim říkají „Variant” a u modelu Golf mají šestadvacetiletou historii. Podle nezávislého designéra by mohl šestý „kombíkový” Golf vypadat právě...

Výběr článků

Načítám