Hlavní obsah

Velká SUV od General Motors mají další problém s brzdami

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V USA má koncern General Motors další problém s velkými SUV. Do servisů musí jet na 638 tisíc vozidel, které mají velký problém s brzdami. A není první. Už v září byla vyhlášena svolávací akce pro 3,46 milionů těchto aut.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Silverado 2018

Článek

Brzdový systém vozů Cadillac Escalade, Chevrolet Silverado, Chevrolet Tahoe, GMC Sierra, Chevrolet Suburban a GMC Yukon není zrovna v moc dobré kondici. V září americká Národní správa bezpečnosti silničního provozu (NTHSA) vyhlásila nutnou svolávací akci pro 3,46 milionu vozů, protože jim klesal brzdný tlak v systému. Problém byl v čerpadle systému, které potřebovalo naprosto perfektní mazací olej, protože i lehce znečištění jej začalo zadrhávat.

Teď se objevila další špatná zpráva. U 638 tisíc vozidel je totiž vadné čidlo na kolech. Když se aktivuje bezpečnostní systém udržení jízdy v pruhu, senzor kvůli špatnému signálu vydá pokyn k přibrzdění opačného kola, než je zapotřebí. To znamená, že automobil má přesně opačnou rekci, než je třeba.

Škoda ukazuje novou Octavii, výrazně povyrostla a poprvé půjde dobíjet

AutoMoto

Tohle je samozřejmě velmi nebezpečná věc, která může skončit nehodou. To se naštěstí zatím nestalo, protože řidiči vždy dokázali zareagovat včas, na rozdíl od větší akce, kdy je registrováno 113 nehod se 13 zraněními kvůli poklesu tlaku v brzdovém systému.

Nic neobvyklého

Svolávací akce jsou častým jevem u takřka všech automobilek. Největší se stále týká výměn airbagů společnosti Takata, které svou vadnou konstrukcí způsobily několik smrtelných úrazů. Miliony vozidel musely být svolány do servisů na opravy.

Svolávací akce se nevyhýbají ani české škodovce. Před měsícem bylo svoláno do servisů skoro tři tisíce vozidel kvůli nastavovači vačkové hřídele, v červenci to byly zase problémy s airbagy.

Samozřejmě že problémy se nevyhýbají ani „nej”- autům světa, takže i vůbec nejdražší a nejrychlejší Bugatti Chiron už mělo dvě hlášené technické chyby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám