Hlavní obsah

Další ohromná svolávací akce v USA. Miliony velkých SUV mohou mít problémy s brzdami

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký General Motors svolává do servisů 3,46 milionu vozidel, protože mají velký problém s bezpečností. Jejich brzdy totiž nemusí fungovat tak, jak mají, a mohou způsobit i vážné nehody.

Foto: Chevrolet

Když má problém s brzdami třítunový gigant Chevrolet Suburban, pak to je problém opravdu velký.

Článek

Tohle ohromné množství aut zahrnuje velké pickupy a SUV z let 2014 až 2018, jako jsou Cadillac Escalade, Chevrolet Silverado, Chevrolet Tahoe, GMC Sierra, Chevrolet Suburban a GMC Yukon. GM stáhlo už na konci června 310 tisíc těchto aut v Kanadě. Bohužel ale nevysvětlilo, proč je svolávací akce v USA až nyní, tedy dva měsíce po kanadské.

Problém je s brzdovým systémem, kde časem může klesat tlak. Národní správa bezpečnosti silničního provozu (NTHSA) poukázala to, že vlivem chyby bylo nutné stále více přidávat sílu na brzdový pedál, aby byla stejná brzdná dráha.

Pokud to řidič neudělal, vůz brzdil postupem času hůř a brzdná dráha se prodlužovala. Jde o chybu vakuového asistenčního čerpadla, které je mazáno olejem. Olej se časem znečistí a čerpadlo přestává fungovat.

Foto: Cadillac

Cadillac Escalade

Automobilka musí sáhnout k opravdu velké svolávací akci, protože v důsledku této chyby se pravděpodobně stalo 113 nehod se 13 zraněními.

V současné chvíli má GM ještě další dvě svolávací akce na vozy Chevrolet Malibu (chyba u vstřikovačů), Chevrolet Express a GMC Savana (chyba se signalizací nezapnutého pásu). To jde ale o relativně marginální počty aut – „pouze“ 270 000 kusů.

Reklama

Výběr článků

Načítám