Hlavní obsah

Nemusí i vaše škodovka do servisu? Svoláváno je 2784 aut

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svolávací akce jsou standardním řešením všech automobilek při objevení nějakého nedostatku na již vyrobených a prodaných vozech. Nevyhne se jim ani Škoda. Její poslední svolávací akce se týká modelů Fabia, Octavia, Rapid a Yeti.

Foto: maž, Novinky

Škoda Fabia / Roomster (facelift 2010)

Článek

Podle webu Svolávačky.cz jde o 2784 aut a motory 1.2 TSI (CJZB) 2013–2015 a 1.6 MPI (CWVA) od roku 2014. Problém mají i vozy Volkswagen Golf, Polo a Beetle s motory EA211. Při této svolávací akci s kódovým označením 15H4 budou sezvány vozy do servisů, aby jim byl vyměněn nastavovač vačkové hřídele a nastavovací ventil vačkové hřídele. Tyto díly byly přidělány šrouby, které se ovšem povolovaly a výsledkem mohlo být až prasknutí řemenice.

Celá svolávací akce není povinná a cílená. Zákazníci, kteří si chtějí ověřit, zda se problém týká i jejich vozu, mohou jednoduše napsat svůj VIN do vyhledávače na stránkách Škody Auto, a pokud systém vyhodnotí vůz jako nutný na opravu, odkáže jej na nejbližší servis.

Ovšem tato věc je u mnohých vozidel opravena. Závada byla známá už nějakou dobu před svolávací akcí a servisy byly již upozorněny. Takže pokud někdo zavítal do servisu dřív na nějaký servisní zásah, je možné, že už má hotovo.

Nová Škoda Octavia bude odhalena začátkem listopadu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám