Hlavní obsah

V Kansasu objevili ohromnou sbírku starých amerik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik stodol ve městě Hutchinson v Kansasu ukrývá poklad pro milovníka starých amerických aut - sbírku Boba Regehra, který vlastnil několik benzinových stanic a údajně vynalezl skákací hrad. Sbírka se bude rozprodávat v aukci na podzim.

Foto: VanDerBrink Auctions

Tohle je jen část Regehrovy sbírky.

Článek

Říká vám něco jméno Bob Regehr? Ne? Pokud vaše děti někdy dováděly ve skákacím hradu, tohle jméno je s těmito atrakcemi nedílně spojeno - Regehr je různými médii označován jako jeho vynálezce. A jak se ukazuje, byl to také velký milovník starých „amerik”.

V září roku 2019 zemřel a zanechal po sobě sbírku 133 amerických aut různého stáří od Fordu Model A z roku 1928 až po značně modernější vozy ze 70. a 80. let minulého století. Nejnovějším kouskem je Ford Mustang GT Convertible z roku 1987.

Až na jeden Jaguar XJ6, jedno Ferrari 308 GTB a dvě japonské motorky jsou tu jen americká auta. Ve videích aukčního domu VanDerBrink, který v říjnu letošního roku bude tuto sbírku rozprodávat v aukci, vidíme nepřeberné množství různých Fordů a spoustu Chevroletů Corvette - tahle auta měl Regehr patrně nejradši.

Regehr kromě skákacích hradů také vlastnil několik čerpacích stanic. A právě tam ke značné části svých aut přišel - zákazníkům prostě nabídl, že jejich vůz koupí.

Jeden z nich, Buick Skyliner z roku 1953, má velmi zajímavý příběh. Jeho majitelka s ním obden jezdila tankovat na jednu z Regehrových čerpacích stanic a on se jí pořád dokola ptal, jestli ho může koupit. Až konečně majitelka svolila - a od té doby stojí ve sbírce. Je v originálním stavu a přinejmenším zvenčí vypadá vážně krásně.

Stav aut ve sbírce je samozřejmě různý. Některá jsou zčásti rozmontovaná, jiná na sobě mají nános prachu, další ale vypadají, jako by zrovna vyjela z prodejny v rukou prvního majitele.

Reklama

Související články

Kominík má sbírku 114 Volkswagenů Golf

Vídeňský kominík Josef Juza měl kdysi golfa pro každou příležitost - kabrio na léto, užitkovou verzi na práci apod. Sbírat je ve velkém začal v 90. letech...

Výběr článků

Načítám