Hlavní obsah

Toyota poutá na ostrou Corollu GR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota čím dál více míří k premiéře ostré verze GR hatchbacku Corolla. Společnost teď představila upoutávku, na které se ovšem vůz znovu ukazuje jen částečně.

Foto: Toyota

Upoutávka na Toyotu Corolla GR

Článek

Nový upoutávkový snímek na Toyotu Corollu GR přímo navazuje na nedávno zveřejněnou fotku, která se týkala představení ostrého hatchbacku. Nejnovější obrázek sice už z velké části vůz odhaluje, ale stále jde spíše o hru na schovávanou, na finální představení si stále musíme počkat.

Toyota novinku schovala do stínu vedle americké varianty hatchbacku ve sportovní výbavě XSE. Když se ovšem na obrázek podíváme detailně, zjistíme, že vedle kontejnerů stojí zamaskovaný prototyp verze GR. Na boku auta si pak lze povšimnout třeba nápisu, který odkazuje na fakt, že vůz bude mít pohon všech kol.

Toyota Corolla Cross míří do Evropy

AutoMoto

Zajímavostí je i fakt, že na přilehlém kontejneru Toyota odhalila nápis G16E-GTS, který odkazuje na použití tříválcového motoru s turbodmychadlem o objemu 1,6 litrů. Stejný motor má přitom pod kapotou i Yaris GR. V Japonsku se pak spekuluje o tom, že celkový výkon auta by se měl pohybovat okolo 300 koní. Zda se novinka dostane i na evropský trh, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Související články

Toyota ukázala nový pick-up Hilux pro Dakar

Japonská automobilka Toyota potvrdila, že na Dakar v roce 2022 vyšle novou verzi závodního pick-upu GR DKR Hilux T1+. Do závodu vybaví hned čtveřici posádek.

Výběr článků

Načítám