Hlavní obsah

Toyota a Subaru: společný sporťák oficiálně potvrzen

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě japonské automobilky - Toyota a Subaru oznámily výrazné posílení vzájemné spolupráce. Kromě společného sporťáku obě automobilky vybudují nový montážní závod.

Článek

O sporťáku jsou jisté dvě důležité informace: poháněna bude zadní náprava (rozhodně to vítáme) a o pohon se bude starat plochý motor s protilehlými válci (boxer), který má „na skladě“ Subaru. Uvedení na trh je naplánováno na konec roku 2011. V současné produkci nemá Toyota ani Subaru dvoumístný sportovní vůz, Toyota v minulosti vyráběla Celicu a Supru. Bližší informace o novém automobilu zatím nejsou známy.

Obě firmy chtějí také vybudovat nový montážní závod pro výrobu automobilů ve městě Oizumi-machi, které leží v japonské prefektuře Gunma. Subaru dále provede restrukturalizaci svých výrobních činností a přebuduje prodejní síť vozů Subaru na japonském trhu.

Toyota a Subaru spojily síly už v říjnu 2005, kdy TMC (Toyota Motor Company) a FHI (Fuji Heavy Industries) spojily své zdroje v oblasti výzkumu a vývoje i výroby. Toyota vlastní v Subaru majetkový podíl, do budoucna plánuje jeho zvýšení na 16,5 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Představujeme nový Subaru Forester

Japonský tradiční výrobce vozů s pohonem všech kol představil ještě před oficiální premiérou v Detroitu svůj nový model Subaru Forester. Nový model dostane...

Subaru má konečně první diesel

Subaru konečně nabízí vznětový motor. Trvalo to dlouho, ale nakonec jsme se dočkali. Jak je u Subaru zvykem, jde o plochý motor typu boxer s protilehlými...

Výběr článků

Načítám