Hlavní obsah

Tesla v Číně svolává 285 tisíc aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce elektromobilů Tesla kvůli chybě softwaru svolá více než 285 000 vozů vyrobených v Číně i dovezených do Číny, oznámil čínský regulátor. Aktualizace softwaru se týká Modelu 3 a Modelu Y, možná chyba souvisí s asistovanou jízdou a regulací rychlosti. Tesla osloví všechny majitele dotčených vozů a software jim zdarma vymění za novější verzi, fyzický kontakt s vozem není potřeba, píší agentury Reuters a AFP.

Foto: Tesla

Tesla Model 3

Článek

„Kvůli problémům se systémem regulace rychlosti jej může řidič snadno omylem spustit. To může způsobit náhlé zvýšení rychlosti a v extrémních případech i srážku,” uvedl čínský úřad ve svém prohlášení.

Úřady v Číně podle AFP již vyšetřují několik smrtelných nehod z posledních měsíců, jež mohly způsobil samořiditelná auta. Tesla také čelí stížnostem svých čínských klientů, zejména na sociálních sítích.

Rekordní zrychlení Tesly Model S Plaid má zásadní háček

AutoMoto

Aktuální svolání aut je první, které se týká vozů Tesla vyrobených v Číně, zahrnuje 249 855 aut místní výroby. Tesla vyrábí své elektrické vozy v závodě v Šanghaji, za květen se prodalo přes 33 000 vozů vyrobených právě v této továrně. Aktualizace zasáhne také majitele 35 665 vozů Modelu 3 sedan dovezených do Číny, uvádí Reuters.

Americká firma získala povolení Číny postavit v zemi továrnu bez čínské účasti, což je výjimečné, připomíná AFP. Čína je pro Teslu po Spojených státech druhým největším trhem, prodá zde kolem třiceti procent svých vozů. Tesla se zprvu v Číně těšila přízni úřadů a Model 3 zde byl nejprodávanějším elektromobilem. Posléze ho ale předstihly levnější elektrovozy malých rozměrů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám