Hlavní obsah

Suzuki Ignis po faceliftu přijíždí na český trh, stále jde o jednu z nejdostupnějších čtyřkolek

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malinké SUV od Suzuki prošlo modernizací. Přivála změny zvenčí i uvnitř. Na českém trhu vyjde nejméně na akčních 298 tisíc korun. S pohonem všech kol začíná na 377 tisících.

Foto: Suzuki

Modernizované Suzuki Ignis

Článek

Ignis v Česku nemá přímého konkurenta. Zatímco si totiž ostatní miniaturní crossovery a SUV na akčnost a schopnosti mimo asfalt spíše hrají, Ignis disponuje robustním podvozkem, světlou výškou 180 mm, malými přechodovými úhly a pohonem všech kol.

Všechna kola roztáčí od akčních 377 900 korun, a to v prostředním výbavovém stupni Premium. Stále jde o jedno z nejlevnějších aut s pohonem všech kol na trhu. Konkurencí je v tomto směru například Dacia Duster za 443 tisíc či Fiat Panda 4x4 za 340 tisíc korun.

Foto: Suzuki

Zezadu se změnil pouze nárazník.

Foto: Suzuki

Přístrojový štít má nový design.

Položku s pohonem AllGrip zaškrtne 37 procent českých zákazníků. V období duben 2017 až únor 2020 bylo dle statistik SDA v ČR registrováno 1925 vozů Ignis, z toho 717 s pohonem 4x4.

Motor je v nabídce jediný, mild hybridní dvanáctistovka o výkonu 61 kilowattů. Právě mild hybridní ústrojí se startér-generátorem má v rámci modernizace zvětšenou kapacitu lithium-iontové baterie z 3 Ah na 10 Ah. V páru může motor být s manuální či „bezestupňovou” převodovkou CVT.

Mild hybridy zaplavují automobilový trh. Elektromotor mají jen na výpomoc

AutoMoto

Vizuálně je nový přední nárazník s maskou ve stylu vozů Jeep. Odlišný je rovněž zadní nárazník. Barevná paleta laků se rozrostla o modrou a šedou metalízu. Celkem je Ignis k mání v jedenácti barvách, potažmo v sedmi dvoutónových kombinacích. Uvnitř si všimnete nového přístrojového štítu, stejně jako odlišných materiálů.

Foto: Suzuki

Suzuki Ignis před faceliftem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám