Hlavní obsah

Supersport do terénu. Lamborghini ukazuje netradiční verzi huracánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lamborghini v nově zveřejněném videu poutá na terénní huracán. Supersport s motorem uprostřed se zatím ukazuje v maskování.

Lamborghini ukazuje terénní verzi huracánuVideo: Lamborghini

 
Článek

V červnu roku 2019 Lamborghini odhalilo koncept Sterrato jako huracán s prvky off-roadů. Netrvalo příliš dlouho a začaly se objevovat zprávy o potenciální produkční verzi, přičemž tyto zvěsti získaly větší popularitu na začátku tohoto roku, když špionážní fotografové zachytili takový vůz při testování. Nyní byla vydána první oficiální upoutávka, terénní huracán je skutečně na cestě.

Prvním elektromobilem od Lamborghini bude crossover, dorazí v roce 2028

AutoMoto

Ve videu, které představuje souboj auta a cyklistky, má „huracán na chůdách“ střešní ližiny a velkorysou světlou výšku pro překonání nerovností. I přes maskování vyniká také plastové obložení karoserie nalepené na blatníky. Nechybí ani přídavná světla vpředu a na střeše.

O technice se zatím značka nezmiňuje. Lze předpokládat překalibrovaný systém pohonu všech kol a upravené odpružení. Koncept Sterrato byl založen na Huracánu Evo s atmosféricky plněným vidlicovým desetiválcem o výkonu 640 koní.

Lamborghini prodalo už 20 tisíc SUV Urus

AutoMoto

Sterrato, pokud si sériová verze ponechá toto označení, bude následovat silniční verzi Tecnica a okruhový Huracán GT3 EVO2 v posledních letech výroby tohoto modelu. Může být labutí písní huracánu. Kdy dojde k oficiálnímu odhalení, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám