Hlavní obsah

Prvním elektromobilem od Lamborghini bude crossover, dorazí v roce 2028

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani automobilce Lamborghini se elektromobilní doba nevyhne. Svůj první čistě elektrický vůz představí v roce 2028. Bude jím zvýšený crossover s konfigurací sedadel 2+2. V rozhovoru pro britský Autocar to potvrdil šéf značky Stephan Winkelmann.

Foto: Lamborghini

Lamborghini (Ilustrační foto)

Článek

Elektrický crossover se v roce 2028 stane čtvrtou modelovou řadou v nabídce Lamborghini a bude rychle následován ryze elektrickým SUV, tedy druhou generací modelu Urus, prozradil Winkelmann.

„Prvním krokem je uvedení dvou plně elektrických vozů do roku 2030. Díky tomu máme nějaký čas na rozhodnutí, zda můžeme částečně zůstat u spalovacích motorů, nebo zda budeme muset přejít plně na elektromobily,” řekl Winkelmann s tím, že „tlak na rozhodnutí o konečných detailech tu ještě není, pokud Evropská unie rozhodne o zákazu, ovlivní nás to”.

Řeč je samozřejmě o zákazu spalovacích motorů v roce 2035, které zatím schválil Evropský parlament, přičemž se očekává rozhodnutí členských zemí.

Německo nebude souhlasit se zákazem spalovacích motorů

AutoMoto

Právě uvedení elektrického dua na trh také otevírá možnost, aby si sportovní vozy firmy – v současnosti zahrnující Lamborghini Huracán a Lamborghini Aventador – ponechaly benzinový pohon jako součást plug-in hybridního systému pro nejméně dvě další generace, tedy minimálně do roku 2035.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám