Hlavní obsah

Staromilské BMW na obzoru, nafocen maskovaný prototyp kupé řady 2

Špiónům se podařilo nafotit siluetu vozu, který je s velkou pravděpodobností chystanou novou generací kupé řady 2. Má uspokojit poptávku po mnichovských vozech typického střihu, nabídne totiž klasickou koncepci pohonu.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nafocený vůz, který koluje po sociálních sítích, je zboku velmi málo maskovaný. Krom zářivého fialového laku tak ukazuje typickou siluetu s dlouhou kapotou, useknutou zádí a kabinou posunutou dozadu. Zaujmou také zapuštěné kliky, které připomínají řešení z elektrického čtyřdveřového kupé i4.

Podle velkých kol ve stylu divize M se dá odhadovat, že se díváme na verzi minimálně od M Performance, která jako nástupce modelu M240i může zachovat řadový šestiválec.

Že se dvojkové kupé nové generace skutečně chystá, v minulých měsících nepřímo potvrdilo několik zdrojů z automobilky. Podle těchto informací si vůz ponechá klasickou koncepci pohonu zadní nápravy s motorem uloženým vpředu podélně.

Test BMW M2 CS: Povedená rozlučka

Testy

Po přechodu dříve příbuzné jedničkové řady na platformu UKL2 s předním pohonem tak půjde o jediný kompaktní model značky, který tuto koncepci nabídne. Vděčit za to má modulární platformě CLAR, kterou využívají modely od trojkové řady výše.

Podle informací BMW Blogu novinka dorazí v příštím roce a počítat lze později i s ostrou verzí M2. V záplavě elektrických crossoverů může být poslední rozlučkou s malými benzínovými kupé od BMW, která mají svou tradici již od dob modelu 2002 ze šedesátých let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám