Hlavní obsah

Španělé chystají elektrické SUV, koncept ukážou jako cupru

Téměř přesně půl roku po odhalení konceptu Formentor chystá značka Cupra, která je v podstatě ostrou divizí Seatu, další studii. Opět půjde o křížence kupé a SUV, ale tentokrát s čistě elektrickým pohonem.

Foto: Cupra 2x

Zatím tajemný koncept značky Cupra má mít světla přes celou šířku zádě.

Článek

Španělská značka Cupra na letošním ženevském autosalonu odhalila koncept Formentor s plug-in-hybridním pohonným ústrojím. Očividně ale nemá dost, a to jak po stránce počtu konceptů, tak i po stránce elektrifikace.

Na autosalonu ve Frankfurtu, který proběhne ve druhé půlce září, chce představit další koncept. Je zatím bezejmenný, ale už nyní víme, co ho bude pohánět – elektřina, a to bez jakéhokoliv spalovacího motoru.

Automobilka zveřejnila nepříliš jasnou fotku zadní části vozu, na které vidíme linku světel přes celou šířku zádě, svítící logo Cupra a hodně skloněné zadní okno. Podle tiskové zprávy má tento koncept kombinovat ideje SUV a kupé stejně jako formentor.

Foto: Cupra

Cupra Formentor Concept

Technický základ můžeme odhadovat do platformy MEB, která podpírá i volkswageny z rodiny ID. Jestli se tento koncept dočká sériové podoby, je však zatím brzy hádat.

Reklama

Výběr článků

Načítám