Hlavní obsah

Škoda v Německu nabízí sportovně laděnou verzi scaly

Novinky, Daniel Havlina

Hatchback Škoda Scala se dočkal své ostré verze, která nabídne atraktivnější design i silnější motor. Limitovanou edici ovšem bohužel představilo jen německé zastoupení automobilky ve spolupráci s tuningovou firmou ABT.

Foto: Škoda Auto

Škoda Scala Edition S

Článek

Výsledný vůz nese název Edition S a vznikne pouhých 500 kusů. Němci tak plní sen těch, kteří se mimo stylového paketu Monte Carlo těšili na sportovnější pojetí scaly.

Škoda poprvé ukazuje novou fabii

AutoMoto

Vozidlo sice vychází právě ze scaly ve výbavě Monte Carlo, nicméně některé designové prvky jsou jiné. Nové jsou sportovní výfuky, zadní difuzor nebo přední nárazník. Nechybí ani předělané prahy, dodatečné křídlo na zádi či osmnáctipalcová kola ABT.

Foto: Škoda Auto

Scala dostala ve verzi Edition S nové koncovky výfuků.

Foto: Škoda Auto

Škoda Scala má i exkluzivní přední nárazník od ABT.

To důležité se ovšem událo hlavně pod kapotou, kde se nachází standardní motor 1,5 litru TSI, který ovšem po úpravě od ABT produkuje 140 kW, 190 koňských sil a 290 Nm točivého momentu. Namísto původních 110 kW (150 k) a 250 Nm. Upravené je pak i nastavení podvozku, který je o 15 mm níže než standardní model.

První test Škody Scala 1.5 TSI: Auto, které Boleslavi dosud chybělo

AutoMoto

Škoda bude v Německu automobil nabízet přímo u svých prodejců a předobjednávat lze už nyní. Cena je stanovena na 33 790 eur, tedy v přepočtu okolo 875 tisíc korun, což je o bezmála 200 tisíc korun více, než kolik stojí u našich západních sousedů Scala Monte Carlo s nejsilnějším benzínovým motorem.

Škoda bude vůz nabízet v červeno-černé barvě, šedé Steel nebo černé Magic s perleťovým efektem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám