Hlavní obsah

Škoda upravila elektrifikované modely pro potřeby britských záchranných složek

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vozidla Škoda Octavia RS iV, Octavia iV a Superb iV dostala úpravu, nástavbu a barvy, aby mohla být využita pro bezpečnostní a záchranné složky ve Velké Británii. Plug-in hybridní auta budou k dispozici policii, hasičům i ambulanci.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia iV

Článek

Na ostrovech budou moci sloužit hned tři elektrifikované modely od britského zastoupení Škody Auto, a to konkrétně běžná Octavia iV, ostrá Octavia RS iV a Superb iV. Všechny budou k dispozici jak s karoserií liftback, tak kombi. Škoda nabízí elektrifikované modely bezpečnostním složkám vůbec poprvé ve své historii.

Nová Škoda Octavia RS dostala policejní barvy, může sloužit v Británii

AutoMoto

Škoda uvádí, že model Octavia RS iV nabídne především policistům ve Velké Británii, kteří nejvíce využijí vysoký výkon 245 koňských sil a zrychlení z 0 na 100 km/h za přibližně 7 sekund. Na elektřinu pak policisté úsporně dojedou až 62 kilometrů. Škoda vůz pro policii vybavila devatenáctipalcovými koly, full LED Matrix světlomety, virtuálním kokpitem a velkým dotykovým displejem.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS iV

Běžná plug-in hybridní Octavia iV bude mít rovněž debut u bezpečnostních složek, využít ji budou moci hasiči, záchranáři i policie. Vozidlo nabídne 204 koní výkonu, točivý moment 350 Nm a 69 kilometrů dojezd na elektřinu.

Chystané muzeum škodovek ukáže i Klausův Superb, který měl méně drncat

AutoMoto

Vrcholem potenciální nabídky pro integrovaný záchranný systém ve Velké Británii bude plug-in hybridní Superb iV. Nabízen bude ve čtyřech různých variantách, které nabídnou výkon 218 koní a kombinovaný dojezd 877 kilometrů.

Záchranáři, hasiči i policisté rozhodně ocení i obří objem zavazadlového prostoru 485 litrů (kombi 510 litrů). Pokud se vozidlům navíc složí sedadla, vznikne prostor o objemu 1800 litrů, což je dostatek pro převoz kyslíkových lahví, plicních ventilátorů nebo vyprošťovacích pomůcek.

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb iV

Objednávky takových vozů zatím nejsou potvrzeny. Česká automobilka má za kanálem La Manche velmi dobrou pověst a už dříve bezpečnostním složkám svá vozidla nabídla. Je proto pravděpodobné, že si Britové některý z již připravených modelů skutečně objednají. Nahrával by tomu i fakt, že tamní legislativa hodlá v budoucnu upravovat pravidla pro spalovací automobily a elektrifikované vozy budou mít velké výhody.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám