Hlavní obsah

Škoda ukazuje Fabii Monte Carlo na prvních skicách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtá generace Škody Fabia dostane i sportovně střiženou verzi Monte Carlo. Mladoboleslavská automobilka na novinku poutá ještě před premiérou.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia Monte Carlo

Článek

Monte Carlo u Škody znamená sportovní vzhled kompaktních vozů. Nemění nic na technických vlastnostech a je vždy k mání s běžnou paletou motorizací. Nejinak tomu bude i u nové fabie. Tři designérské skici Fabie Monte Carlo ukazují tradiční změny.

Rámeček masky chladiče je v černé barvě stejně jako spodní hrana spoileru na specifickém předním nárazníku s velkým spodním otvorem pro přívod vzduchu.

Test Škody Fabia 1,0 TSI: Překvapivě všestranná

Testy

Černě lakovaný je také difuzor na zadním nárazníku a nápisy na zadních dveřích, stejně jako kryty vnějších zpětných zrcátek, lišty kolem bočních oken, boční prahy a zadní spoiler. Přední blatníky zdobí plakety.

Interiér je převážně černý. Sedadla mají integrované opěrky hlavy a tříramenný multifunkční sportovní volant nese plaketu. Kožené čalounění volantu, páku ruční brzdy a řadicí páku zdobí černé prošívání.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia Monte Carlo

Potahy sedadel, horizontální dekorační lišta na přístrojové desce, středová konzole a nápaditě řešená madla dveří mají výrazně červené doplňky. Loketní opěrky předních dveří a spodní část přístrojové desky mají specifický pseudo-karbonový vzhled.

Jak Škoda Popular před 85 lety překvapila Monte Carlo

AutoMoto

Zatím není jasné, kdy Škoda novinku zcela představí.

Poprvé se odznaky Monte Carlo ukázaly na druhé generace fabie před 11 lety. Černými detaily karoserie, sportovním interiérem, a bohatší sériovou výbavou připomínají úspěchy značky na legendární Rallye Monte Carlo.

Kromě druhé a třetí fabie byla tato edice později k dispozici rovněž pro modely Citigo, Yeti a Rapid Spaceback. V současnosti je k mání pro Scalu a Kamiq.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia Monte Carlo

Foto: Škoda Auto

Standardní Škoda Fabia čtvrté generace

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám