Hlavní obsah

Škoda testuje závodní fabii nové generace za polárním kruhem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na severu Finska se už prohání nová generace Škody Fabia Rally2. Automobilka zveřejnila první záběry chystaného závodního náčiní v maskovaném provedení a v konfiguraci pro zimní rally.

Škoda testuje závodní fabii nové generace za polárním kruhemVideo: Škoda Motorsport

 
Článek

Fabia čtvrté generace se rovněž dočká své závodní verze pro rally. Stejně jako dvě předchozí vydání míří do druhé nejsilnější kategorie.

Po asfaltových a šotolinových zkouškách závodní oddělení mladoboleslavské automobilky zamířilo na sníh a led kolem finského Rovaniemi. Během pětidenního testu klesly teploty za polárním kruhem až na minus 14 stupňů Celsia.

Testování nové soutěžní fabie oficiálně: Líbí se Kopeckému i Mikkelsenovi

AutoMoto

„Cílem bylo nejen otestovat odolnost a výkonnost například podvozkových dílů a komponentů hnacího ústrojí v těchto drsných zimních podmínkách, ale museli jsme se také ujistit, že posádka najde ve voze dostatečnou úroveň pohodlí i v situacích, kdy venku mrzne,“ vysvětluje Jan Krasula ze Škody Motorsport a dodává, že „například se nesmí zamlžovat čelní sklo a teplota uvnitř nesmí klesnout pod určitou hodnotu“.

Škoda představuje Fabii Monte Carlo

AutoMoto

Zkoušky se zúčastnila i velká jména světové rally jako úřadující mistr světa kategorie WRC2 a FIA, mistr Evropy v rally Andreas Mikkelsen z Norska, vítěz pěti soutěží WRC Kris Meeke ze Severního Irska a úřadující mistr Finska v rally Emil Lindholm.

Zatím není jasné, kdy Škoda plánuje nasadit prostřednictvím zákaznických týmů novinku na soutěžní tratě.

Foto: Škoda Motorsport

Testování nové generace Škody Fabia Rally2.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda odpískala novou Fabii Combi, kvůli emisím

Čtvrtá generace Škody Fabia už bude jen v krátké pětidvéřové verzi hatchback a prodloužená verze kombi se vyrábět nebude. Přitom ještě před pár měsíci vedení...

Výběr článků

Načítám