Hlavní obsah

Škoda Scala se předvedla v policejních barvách

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie ČR ve své flotile přivítá více než tisícovku nových vozů Škoda Scala za 840 milionů korun. Budou sloužit k základní hlídkové činnosti, ovšem policisté si v nich mají vozit i balistické vesty. V typickém zbarvení se scala poprvé ukázala při testech na polygonu.

Foto: Max Cars

Škoda Scala v policejních barvách na polygonu Max Cars

Článek

Tendr na nová policejní auta s pohonem jedné nápravy, vyhlášený loni v září, vyhrála mladoboleslavská Škoda s modelem Scala; hlásil se i Hyundai s modelem i30, vyráběném také v ČR – v Nošovicích. Pro scalu to znamená premiéru v policejních barvách; v civilním provedení už scaly u policie jezdí.

Za celkem 840 milionů korun chtěla policie nakoupit 1200 aut. Díky nižší, ovšem nezveřejněné ceně za jeden vůz jich nakonec bude více. Všechny budou mít zážehový motor o výkonu 150 koní a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku.

Foto: Max Cars

Škoda Scala v policejních barvách na polygonu Max Cars

Nová auta mají jezdit po celé republice. Podle zadávací dokumentace jsou určena pro hlídkovou činnost, nemají tedy například sloužit k měření rychlosti na silnicích. Ve výbavě budou mít radiostanici a kameru sledující prostor před vozidlem. Součástí samozřejmého majáku na střeše jsou také bílá pracovní světla a oranžová směrová alej, svítící dozadu.

Policie požadovala mimo jiné autorádio s bluetooth, okna obou párů dveří s elektrickým ovládáním nebo startování tlačítkem. Také scaly budou muset být připraveny na pevné uchycení nejméně dvou balistických vest.

Foto: Max Cars

Škoda Scala v policejních barvách na polygonu Max Cars

Policie dále žádá co nejvyšší světlou výšku a zesílenou ochranu motoru a převodovky zespoda. Ze zajímavých technických detailů stojí rovněž za zmínku požadavek na možnost vypnutí signalizace nezapnutého bezpečnostního pásu nebo denního svícení, což je u civilních aut nemožné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám