Hlavní obsah

Škoda Rapid přistižena na Pražském okruhu, řidič chtěl uniknout kameře

– Praha

Nový model mladoboleslavské automobilky Škoda Auto Rapid se objevuje na českých silnicích v testovacím provozu. Čtenář Novinek zachytil ve čtvrtek odpoledne černý rapid na Pražském okruhu, jeho řidič prý pro natáčení pochopení neměl. V závěru záznamu je vidět, jak kličkováním mezi pruhy spěšně uniká kameře.

Škoda Rapid přistižena na Pražském okruhu, řidič chtěl uniknout kameřeVideo: Pro Novinky.cz Stanislav Štický, .

 
Článek

"Bylo vidět, že řidiče celkem štve, že ho někdo natáčí," řekl Novinkám autor videa Stanislav Štický. Rapid chvíli jel v jednom pruhu za ním, pak ale šoférovi došla trpělivost a provedl několik únikových manévrů, aby se dostal z dosahu objektivu.

Škoda Rapid je už nějaký čas k vidění na silnicích v testovacím provozu.

Výroba nového liftbacku začne v hlavním závodě v Mladé Boleslavi v létě. Na stejné lince bude sjíždět i dvojče Škody Rapid – Seat Toledo. Světová premiéra sériové verze nové škodovky se odehraje v září na pařížském autosalónu.

Lehce kamuflované testovací vozidlo najíždí kilometry také na dálnici D8 a na rychlostní komunikaci R10 na trase Mladá BoleslavPraha. Zezadu si lze nový rapid splést se současnou octávií. Přední světlomety jsou přelepeny páskou, jinak jde o hotový sériový model. Teoreticky ale po českých silnicích může jezdit i dvojče rapidu, Seat Toledo. Vzhledem k technické podobnosti nelze maskované modely rozlišit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám