Hlavní obsah

Škoda láká na facelift kodiaqu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kodiaq čeká modernizace, novinka se představí 13. dubna. Po designérských skicách mladoboleslavská automobilka ukazuje i videoupoutávku.

Upoutávka na facelift Škody KodiaqVideo: Škoda Auto

 
Článek

Nové video ukazuje facelift kodiaqu jen v náznacích, poprvé je ovšem k vidění například nový design litých kol, ale i příď a záď bez příkras z pera designéra.

Typická šestihranná maska chladiče je vzpřímenější. Vzhledem k tomu, že hlavní světlomety jsou zúžené a mlhovky pod nimi naopak větší, sama automobilka hovoří o „čtyřokém“ ztvárnění přídě. Video ukazuje i vcelku jednoduchý světelný podpis předních světlometů.

Nový je i přední nárazník, vzadu naopak zaujmou rovněž užší a výrazněji tvarované svítilny. Světelný podpis ve tvaru písmene C ale pochopitelně zůstává.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq po faceliftu.

Otazník prozatím visí nad změnami v interiéru a technickými parametry. Očekává se návrat varianty RS, ta ovšem od vznětového motoru pravděpodobně zamíří k zážehovému ústrojí.

Test Škody Kodiaq Laurin a Klement: Vrchol nabídky má překvapivého konkurenta

Testy

S kodiaqem značka v roce 2016 vstoupila do segmentu SUV střední třídy a zároveň započala tradici pojmenování crossoverů a SUV. Od té doby každý takový vůz od Škody Auto začíná na „K“ a končí na „q“. Vyrobeno bylo více než 600 tisíc kusů.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq po faceliftu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq po faceliftu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám