Hlavní obsah

Škoda chystá městský elektromobil, od sourozenců se má v mnohém lišit

Současný šéf největší české automobilky Škoda Auto Thomas Schäfer přiblížil, jaké konkrétní rysy bude mít další chystaný elektromobil z Mladé Boleslavi. Městský elektromobil bude částečnou náhradou za Citigo-e iV, ale v blízké budoucnosti jej čekat nelze.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Enyaq iV 80

Článek

Schäfer poskytl rozhovor pro britský web Autocar a mimo jiné se rozpovídal i o budoucnosti malých městských elektromobilů, které se chystá do světa vypustit jak Škoda, tak i Volkswagen a další koncernový sourozenec Cupra.

Škoda podle všech indicií připravuje elektrického sourozence malých městských vozidel Volkswagen ID.2 a Cupra UrbanRebel. Volkswagen má pravděpodobně vycházet z konceptu ID Life, Cupra ze stejnojmenné studie.

Volkswagen představil ID.Life, koncept malého elektromobilu do města

AutoMoto

Vozy budou sdílet společnou elektrickou modulární platformu MEB, ale jinak se má česká novinka od svých kolegů z Německa a Španělska lišit.

„Brzy učiníme oznámení ohledně tohoto tématu, ale buďte si jistí, že se budeme zcela odlišovat o našich sesterských značek. Bude to krásný koncept, který se bude hodit pro Škodu,“ uvedl Schäfer, s tím, že v Mladé Boleslavi zatím ale nijak nechvátají, na rozdíl od VW či Cupry, kde jsou podle jeho slov daleko důraznější.

Výroba aut se letos přiblíží době před covidem, očekává automobilka Škoda

AutoMoto

Obecně se hovoří o tom, že Škoda svůj nejmenší elektromobil pojme jako elegantní městský vůz, zatímco Cupra udeří na sportovní notu a Volkswagen vsadí na tvary podobné menším crossoverům. Obě zahraniční automobilky mají novinky představit v roce 2025, Škoda o něco později.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda začala vyrábět Enyaq Coupé

Nová karosářská verze Škody Enyaq už se vyrábí na lince v Mladé Boleslavi. Hlavní závod Škodovky je jediný mimo Německo, kde vznikají elektromobily na...

Výběr článků

Načítám