Hlavní obsah

Škoda Afriq vstoupila do fáze testování. Má i pohon 4x4

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmý žákovský vůz SOU Škoda Auto je již téměř hotov, začíná jeho testování. Navzdory technickému základu v kamiqu dostal pohon všech kol, který pro tuto platformu zákazníkům k mání není.

Foto: Škoda

Škoda Afriq ve výrobě

Článek

Škoda Afriq se sice nebude prodávat jako kamiq, z nějž technicky vychází, ale to neznamená, že před dokončením nemusí procházet testováním. A právě do toho se tým mladých vývojářů nyní pustil.

Škoda Afriq. Studentský kamiq má jméno

AutoMoto

Práce jsou dle zprávy z automobilky z velké části dokončené. „Poslední měsíce jsme tvrdě pracovali. Je skvělé, že konečně stojíme před hotovým vozem. Spolupráce s různými odděleními Škody Auto a s odborníky ze Škoda Motorsport byla skvělou zkušeností, kterou si s sebou odneseme do profesního života. Nyní se již nemůžeme dočkat testovacích jízd s afriqem a těšíme se, jak si automobil povede na silnici,” uvedla žákyně Anna Střížková, členka týmu.

Foto: Škoda

Škoda Afriq ve výrobě

Afriq, inspirovaný slavnou Rallye Dakar a pojmenovaný takto i podle toho, že Škoda před několika měsíci dostala na starost aktivity koncernu VW v severní Africe, není jen nafintěný kamiq. Dostal pohon všech kol z octavie - to je u platformy MQB A0, na níž stojí, nevídané - a závodní sedačky ze soutěžního speciálu Fabia Rally2.

„Uvnitř se cítíte jako v profesionálním závodním voze, který pokaždé čeká na startovní signál další rychlostní zkoušky,“ nechal se slyšet Zdeněk Stanke, vedoucí týmu Škoda Academy.

Foto: Škoda

Škoda Afriq ve výrobě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám