Hlavní obsah

Semily bojují proti silničním pirátům novými retardéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEMILY

Semilská radnice nechala umístit na frekventované silnici u autobusového nádraží dva zpomalovací pruhy. Město tak omezilo nebezpečí, které lidem hrozilo kvůli bezohledným řidičům. Na rovné Jižní ulici si předtím někteří motoristé zkoušeli rychlost svých silných vozů, uvedl semilský starosta Jan Farský.

Článek

"Kolem silnice stojí panelové domy, v nichž bydlí téměř 600 lidí. Řada z nich se bála, že auta porazí děti a stěžovali si nám," dodal Farský.

Rovný úsek, kde motoristé hazardovali se životy obyvatel, měří asi 200 metrů. První retardér město připevnilo na začátek rovinky a druhý umístilo asi po 130 metrech. Zaplatilo za ně 40 000 korun.

"Příliš rychlí řidiči by si teď na zpomalovacím železném pruhu poškodili tlumiče nebo spoilery. Vozy s nižším spodkem by si dokonce mohly urazit motor," upozornil Farský.

Retardéry v Jižní ulici jsou prvními v devítitisícovém městě. Další se objeví v rušné Bavlnářské ulici - ale až po její velké rekonstrukci. Podle Farského je Bavlnářská ulice zatím velmi poškozená a dá se po ní jezdit jen pomalu. Po opravě by však vozovka bez zpomalovacích pruhů mohla svádět motoristy k překračování povolené rychlosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám