Hlavní obsah

Šéfdesignér značky DS se chce zbavit dotykových obrazovek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thierry Métroz, šéfdesignér francouzské značky DS, si myslí, že trend spousty displejů je poněkud hloupý. Hledá, jak mohou nové technologie nahradit centrální displej, který je v současných autech normou.

Foto: DS Automobiles

Displej v modernizovaném DS 7 Crossback

Článek

Až na výjimky mají všechna dnešní auta společnou jednu věc – dotykový displej na palubní desce. Některá mají dokonce dva, jen výjimečně však člověk narazí na auto s displejem, který by dotykový nebyl. Podle Thierryho Métroze by se to však mělo brzy změnit, alespoň v jejich vozech.

Současný trend mít spoustu obrazovek je „trochu hloupý“, cituje ho web Autocar, který zprávu přináší. „Naším cílem je odstranit všechny displeje z našich budoucích interiérů,“ nešetří Métroz ambicemi.

DS představilo facelift pro model 7 Crossback. Má až 360 koní

AutoMoto

„Problém je, že když vypnete displej, zůstává černý obdélník popatlaný prsty. Není to moc sexy, není to moc luxusní,“ vysvětluje. Cílem značky DS podle něj není mít místo palubní desky jeden velký displej.

Odstranit uživatelské rozhraní palubního infotainmentu však nechce. Hledá, jak by mohly nové technologie nahradit dnes běžný displej. Chce najít něco, co je méně rušivé a s čím bude výsledek čistší. „Samozřejmě musíme řidiči poskytnout informace. Je to velká výzva,“ dodává.

V Bentley Continental GT Českým rájem aneb Britské auto v autentickém počasí

AutoMoto

V minulosti se s ní však některé automobilky už poměrně úspěšně vyrovnaly, a to vysouvacími displeji. Takové nabídlo např. Volvo či Audi a v současné době je k mání otočný displej pro Bentley Continental GT, který umí displej nahradit třemi klasickými budíky či dřevem obloženým panelem.

Anketa

Jaký máte názor na dotykové obrazovky v autech?
Vyhovují mi pro všechny funkce auta.
3,5 %
Jsou dobrým sluhou, ale nejlepším v kombinaci s fyzickými tlačítky.
59,1 %
V dnešní době není zbytí, akceptuji je.
1,3 %
Radši bych měl/a jen tlačítka, velký displej nepotřebuji
36,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3348 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám