Hlavní obsah

Sedany od Jaguaru přijíždí v edici R-Dynamic Black

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Jaguar uvádí nový výbavový stupeň s názvem R-Dynamic Black pro své sedany XE a XF, potažmo jeho verzi Sportbrake. Nový paket vozidla vylepší o lepší výbavu a sportovnější prvky designu. Podobného paketu už se dříve dočkala SUV F-Pace, E-Pace i I-Pace.

Foto: Jaguar

Jaguar XF R-Dynamic Black

Článek

Vizuálně lze paket R-Dynamic Black poznat podle devatenáctipalcových černých kol s červenými brzdovými třmeny. Černou barvou pak Jaguar ozdobil i přední masku chladiče, zrcátka či boční prahy. V kabině pak rovněž převládají temnější odstíny barev v kombinaci s leštěnými kovy. Jde ale i o zvýhodněný balíček výbavy.

Foto: Jaguar

Jaguar XF R-Dynamic Black

Foto: Jaguar

Jaguar XF Sportbrake R-Dynamic Black

V souvislosti s paketem se do kabiny dostávají i nejmodernější technologie. Řeč je třeba o novém infotainmentu Pivi Pro, který se sám bezdrátově aktualizuje a nabízí vše, co byste od luxusního sedanu čekali, tedy navigaci, Apple CarPlay či Android Auto.

K dispozici má třeba i systém pro ionizaci kabiny nebo Active Road Noise pro ztišení okolí za jízdy. Mimo to je k dispozici i nový systém ambientního osvětlení s možností volby z 30 různých barev.

První jízda s Jaguarem XE po faceliftu: Britové jsou ve střední třídě konečně silní

Testy

Modely R-Dynamic Black jsou poháněny 2litrovými čtyřválcovými zážehovými a vznětovými motory Ingenium z běžné nabídky. Tedy s výkony od 199 od 300 koňských sil. K mání je i 48voltový systém mild hybrid.

Všechny motory jsou v páru výhradně s osmistupňovou samočinnou převodovkou a jsou k dispozici s pohonem zadních kol nebo pohonem všech kol.

Jaguar XF má po faceliftu zcela jiný interiér, přišel ale o šestiválec

AutoMoto

Jaguar výbavovým paketem R-Dynamic Black hodlá přilákat k sedanům XE a XF více zákazníků, protože zájem o ně lehce upadá. Britská firma nicméně potřebuje vysoké tržby, aby mohla financovat přechod na elektřinu.

Ceny výbavového stupně začínají na 1 226 041 Kč v případě menšího XE, XF v této linii ještě na českou cenovku čeká.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám