Hlavní obsah

Rolls-Royce ukazuje cullinan v úchvatné ledové edici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novým rokem britská luxusní značka uvádí další exkluzivní kousky svých modelů. SUV Cullinan příjíždí v edici Frozen Lakes, tedy „ledová jezera“.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Cullinan v edici Frozen Lake

Článek

Pouze 14 vozů z ledové edice Rolls-Royce vyrobí pro vážené evropské klienty. Tým z divize Bespoke složený z designerů, inženýrů a řemeslníků čerpal inspiraci ze zimní krajiny.

„Cullinan je navržen tak, aby zdolával ty nejnáročnější podmínky a terén na Zemi – a jen málo míst je náročnějších než odlehlé oblasti a severní části Evropy v zimním období. Zima však přináší do těchto míst také zvláštní kouzlo. Právě tuto vznešenost a krásu jsme se snažili zachytit v kolekci vozů Cullinan Frozen Lakes,” říká Boris Weletzky, evropský šéf Rolls-Royce.

5 nejkrásnějších loňských automobilů od divize Rolls-Royce Bespoke

AutoMoto

Na výběr je ze dvou laků exteriéru. Krystalické na půlnoční safírové a modře krystalické na arktické bílé.

Při vstupu do kabiny vítají řidiče a cestující osvětlené nášlapy s vyrytým názvem edice. Interiér je vyveden buď v arktické bílé, nebo námořní modré s detaily v tyrkysové barvě.

Dřevěná dýha použitá na palubní desce a piknikových stolcích napodobuje vzory popraskaného ledu.

Nepochopený, nebo nepochopitelný? Test Rolls-Royce Cullinan

AutoMoto

Dlouhé prameny zmrzlé „vody” jsou jemně ručně namalovány a poté zapečetěny pod vrstvou čirého laku. Proces, který podle automobilky trvá až dva týdny pro každou iteraci, se opakuje s různými barvami, aby tak vznikl trojrozměrný efekt.

„Každý vůz má pět samostatných prvků s touto jedinečnou povrchovou úpravou. Ty jsou lakovány v přesném pořadí, stejným umělcem, aby byla zajištěna absolutní konzistence a kontinuita,” zní v prohlášení.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Rolls-Royce Phantom: Opravdový vrchol

Svět se rychle mění a automobily s ním. Jako kdyby ale to všechno šlo kolem vlajkového modelu značky Rolls-Royce jen tak po špičkách. Phantom je pořád stejně...

Výběr článků

Načítám