Hlavní obsah

Rolls-Royce představil další jedinečný phantom, uvnitř má karbonový závoj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Rolls-Royce je známá svými zakázkovými výtvory. Nejnovější kousek pochází z Dubaje a jmenuje se Carbon Veil, Karbonový závoj.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Carbon Veil

Článek

Zakázková vlajková limuzína phantom, představená dubajským zastoupením Rolls-Royce, na sebe poutá pozornost hlavně kvůli netradičně pojaté galerii. Tak nazývá Rolls-Royce podstatnou část palubní desky, kde si za sklem majitel může nechat navrhnout v podstatě jakékoli umělecké dílo.

Nejmenovaný zákazník dubajského dealerství tento prostor využil nikoli pro skládání látky nebo jiných běžných materiálů. Galerii zvanou Carbon Veil, Karbonový závoj, převedl do reality umělec a sochař Alastair Gibson.

5 nejkrásnějších loňských automobilů od divize Rolls-Royce Bespoke

AutoMoto

Gibson je bývalý mechanik formule 1, který nyní vyrábí vysoce ceněná umělecká díla.

Jak již název napovídá, galerie v této zakázkové kreaci je kompletně vyrobena z uhlíkových vláken. To však není jen obvyklá úprava uhlíkových vláken, kterou dostávají automobily.

Obvykle se jedná o čtyři až pět vrstev, když se lehký materiál používá na automobily a jejich díly. Zde je nejméně 150 plátů uhlíkových vláken, které byly prostoupeny pryskyřicí a stlačeny, čímž vytvořily pevný blok.

Test Rolls-Royce Phantom: Opravdový vrchol

Testy

Podle Rolls-Royce jsou hranaté a nenápadné tvary galerie inspirovány 118 WallyPower – luxusní motorovou jachtou, která může dosáhnout maximální rychlosti 110 kilometrů za hodinu.

Na zakázku vyrobený Phantom Carbon Veil je zvenčí lakován šedou Gunmetal, která je zvýrazněna mandarinkovou oranžovou. Soška Spirit of Ecstasy je také vyrobena z uhlíkových vláken. Uvnitř klient najde i kontrast mezi tmavými tóny a světlou kůží, spolu s barevnými otočnými ovladači a koženými detaily.

Cena za takový vůz tradičně zůstává tajemstvím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám