Hlavní obsah

Renault chce letos zdvojnásobit prodej hybridů a elektromobilů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Renault chce letos proti loňskému roku více než zdvojnásobit prodej čistě elektrických a hybridních aut. S odvoláním na dva zdroje obeznámené s plány podniku o tom ve čtvrtek informovala agentura Reuters. Renault se odmítl k věci vyjádřit.

Foto: Renault

Renault Clio E-Tech

Článek

Francouzská automobilová skupina by letos chtěla podle zdrojů dodat 350 000 elektrických a hybridních aut, a to navzdory celosvětovému nedostatku čipů. Údaj zahrnuje značky Renault a Dacia.

Renault má v letošním roce nabito především co se hybridních modelů týká, elektrická ofenziva se očekává až s nástupem modelu 5, který se však letos v prodeji ještě neobjeví. Dacia letos začíná prodávat svůj první elektromobil Spring.

Dacia Spring slibuje dostupnější elektromobilitu, první ceny tomu odpovídají

AutoMoto

Pro srovnání – značka Volkswagen chce na trh dodat 450 000 hybridních a čistě elektrických aut. Celý stejnojmenný koncern, pod který spadají mimo jiné značky Škoda či Audi, plánuje letos více než zdvojnásobit prodej čistě elektrických vozidel. Poté, co se loni více než ztrojnásobil. To znamená, že chce letos dodat milion vozů s elektrickým pohonem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám