Hlavní obsah

Ředitele Volkswagenu nahradí příští rok nynější šéf Audi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT

Generální ředitel německé automobilky Volkswagen Bernd Pischetsrieder (58) na konci roku opustí společnost. Na jeho místo nastoupí šéf divize luxusních vozů Audi Martin Winterkorn (59).

Článek

Oznámila to v úterý firma, jejíž součástí je rovněž česká Škoda Auto. Změnu ve vedení však nezdůvodnila. Dozorčí rada Volkswagenu přitom ještě letos v květnu prodloužila Pischetsriederův kontrakt do dubna 2012.

Winterkorna do čela společnosti jednohlasně doporučil šestičlenný řídící výbor dozorčí rady. Cela rada se k této otázce vyjádří na svém setkání 17. listopadu. Pischetsrieder v roce 2002 nahradil v čele Volkswagenu Ferdinanda Piëcha, který je nyní předsedou dozorčí rady. Winterkorn se stal generálním ředitelem divize Audi rovněž v roce 2002.

Společnost Volkswagen, která je největším výrobcem automobilů v Evropě, nedávno oznámila, že za devět měsíců do září zvýšila provozní zisk bez započtení mimořádných položek o více než 60 procent na tři miliardy eur (zhruba 84 miliard Kč). K nárůstu zisku přispěl silný prodej vozů Audi a Škoda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám