Hlavní obsah

Řada 8 od BMW má po modernizaci, M paket je novým standardem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovská automobilka omladila kompletní řadu 8, včetně kupé, čtyřdveřového kupé a kabrioletu. Novinky se týkají i vrcholných variant M8.

Foto: BMW

BMW řady 8 po faceliftu

Článek

BMW řady 8 je po faceliftu k mání se sportovním paketem M rovnou ve standardu. Běžně příplatková sada zahrnující agresivnější vzhled nárazníků, kol a dalších prvků byla stejně páteří nabídky „osmičky”, nyní už ji jinak nelze pořídit.

Facelift znamená odlišně tvarované nárazníky a masku chladiče, která po vzoru jiných modelů může být i osvícena LED panely, a to v režimu potkávacích světel.

To se týká i vrcholných M8 ve všech třech karoseriích. Právě od plnohodnotných M se nově koncipovaný M paket „běžných” verzí inspiruje nově i třeba ve specificky tvarovaných vnějších zpětných zrcátkách. Nová jsou i některá kola a laky karoserie.

Test BMW M8 Competition Cabrio: Co všechno dnes umí auto bez střechy

Testy

Uvnitř má inovovaná „osmička” novou obrazovku multimediálního systému. Má lepší rozlišení, grafiku a nepatrně větší, 12,3palcový dotykový displej.

Paleta motorizací stylového vozu zůstává shodná. Základem jsou zážehové a vznětové šestiválce s tradičním řadovým uspořádáním, alternativou je 4,4litrový vidlicový osmiválec ve verzích M850i a M8.

Aktualizovaný ceník zatím české zastoupení automobilky neuvedlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám