Hlavní obsah

Příští Honda Civic Type-R se ukázala v maskování

Ostrý Civic Type-R příští generace má být poslední evropskou hondou, která bude mít ryze spalovací pohonné ústrojí. Zatím se ukázala v maskování s tím, že automobilka spouští její testování na Nürburgringu.

Foto: Honda

Honda Civic Type-R příští generace v maskování

Článek

Legenda mezi ostrými hatchbacky přijde i v jedenácté generaci svého civilního předobrazu, jak ostatně víme už dlouho. První náznaky, jak bude Civic Type-R příští generace vypadat, ovšem přicházejí až nyní – z amerického webu Hondy pro novináře, kde se vůz ukázal v maskování spolu s krátkou zmínkou, že se chystá jeho testování na německém závodním okruhu Nürburgring.

Není toho tedy vidět zrovna hodně, ale obří zadní křídlo zamaskovat dost dobře nejde. Stejně tak se automobilka chlubí trojicí výfuků a ani v oblasti zadního nárazníku s difuzorem není maskování kdovíjak bohaté, takže tvary jsou vidět docela dobře.

Foto: Honda

Honda Civic Type-R příští generace v maskování

Nejinak tomu je vpředu, kde vidíme otevřenou „tlamu” centrálního nasávacího otvoru pro chladicí vzduch a zamaskované prolisy po stranách nárazníku. Je tu i rámeček na registrační značku evropského formátu, což můžeme považovat za náznak, že to Honda myslí vážně s prodejem v Evropě.

Ovšem podle starších informací to má být poslední honda s ryze spalovacím pohonným ústrojím, na kterou se můžeme těšit. Ostatní nabídka značky tomu už odpovídá – např. modely Jazz a HR-V jsou k mání jen s hybridním pohonem.

Test Hondy Civic Type-R po modernizaci: Výbušná, ale i překvapivě kultivovaná

AutoMoto

Příští Civic Type-R přijde na trh někdy během příštího roku. Za jakou cenu se u nás bude prodávat, není zatím známo, a co bude mít pod kapotou, také přesně ne. Podle většiny spekulací to bude upravený dvoulitrový čtyřválec z dosavadní verze, který bude svých více než 300 koní posílat na přední kola skrz manuální převodovku.

Reklama

Související témata:

Související články

Honda NSX dostane třetí generaci

Život NSX neskončí druhou generací, odhalil viceprezident značky Acura. Jestli bude třetí provedení elektromobilem, nepotvrdil, ale zdá se to pravděpodobné.

Výběr článků

Načítám