Hlavní obsah

Příští Civic Type-R má být poslední Hondou bez elektromotoru

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrá verze Hondy Civic v příští generaci má být poslední Hondou bez elektrifikovaného pohonného ústrojí, která se bude prodávat na evropském trhu. Civilní Civic čekejme ještě letos, Type-R o několik měsíců později.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Honda Civic 10. generace ve verzi Type-R GT (Ilustrační foto)

Článek

Že automobilka Honda do budoucna nepočítá s prodejem čistě spalovacích aut v Evropě, je známo už pár týdnů. Příští generace Civicu Type-R se však bude vymykat - má být poháněna pouze spalovacím motorem, a to jako poslední v Evropě.

Alespoň podle britského magazínu Autocar, který to uvádí s odkazem na nejmenované zdroje z automobilky Honda. Píše také, že produkční Civic 11. generace se v sériové verzi odhalí někdy zjara letošního roku a záhy na to vstoupí do prodeje po celém světě. O několik měsíců později má přijít Type-R. To je v souladu s informacemi, které Honda uveřejnila při americké premiéře prototypu 11. generace loni na podzim.

Honda ukázala nový Civic, zatím jako sedan

AutoMoto

Jaká budou pohonná ústrojí civilní verze, zatím není známo, ale hybridy jsou víc než pravděpodobné a možná budou i jedinou možností. Ostrá verze Type-R si však má zachovat současný spalovací čtyřválec přeplňovaný turbodmychadlem.

Test Hondy Civic Type-R po modernizaci: Výbušná, ale i překvapivě kultivovaná

AutoMoto

Čekejme úpravy co do efektivity i výkonu. Britové spekulují, že nejvyšší výkon zůstane okolo 320 koní, protože to je na hraně, co může zvládnout přední pohon i se samosvorným diferenciálem. Má se podle nich změnit spíš charakteristika křivek točivého momentu i výkonu.

Reklama

Související články

Test Hondy e: Na míru své cílové skupině

Honda e zaujme všechny, kteří chtějí hezké a pohodlné městské elektroauto, za nímž se každý otočí. Japonský prcek nenabízí nic moc víc, ale cílové skupině...

Výběr článků

Načítám