Hlavní obsah

Příští Chevrolet Corvette má dorazit jako sedan i SUV s elektrickým pohonem

Pro někoho rouhání, pro jiného způsob, jak vydělat pořádný balík. Chevrolet v dohledné budoucnosti představí konkurenta pro Porsche Taycan s logem Corvette a o něco později také SUV ve stejné rodině.

Foto: Chevrolet

Existující Chevrolet Corvette C8 (ilustrační foto)

Článek

Fanoušci starosvětských „amerik“ těžko rozdýchávají už elektrické SUV Ford Mustang Mach-E. Tento vůz však brzy nebude jedinou podobnou „devalvací” slavného jména, alespoň můžeme-li věřit zprávě amerického magazínu Muscle Cars and Trucks. Ten uvádí, že koncern GM pracuje na elektrickém sedanu a SUV, které dostanou jméno Corvette.

Toto jméno přitom dosud vždy nosil sporťák. První generace se představila v roce 1953 a až do sedmé generace byla corvette vždy „plackou“ s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. Osmá generace přestěhovala motor za kabinu, ale pořád zůstala u osmiválce, jediného páru dveří a placaté siluety.

Elektrický sedan Corvette má přijít nejpozději v polovině tohoto desetiletí a má to být konkurent pro Porsche Taycan, takže nečekejme krabici ani nízký výkon.

Hybridní Chevrolet Corvette potvrzen, osmiválec nejspíš zůstává

AutoMoto

Elektrické SUV značky Chevrolet mělo podle starších dohadů nést jméno Camaro – další ikonický sporťák z nabídky značky – ovšem i tento vůz má patřit k rodině Corvette. Údajně však přijde na trh později, než se původně plánovalo, protože Chevrolet nedávno odhalil model Blazer EV SS, který nabízí 564 elektrických koní.

Navzdory těmto plánům však magazín tvrdí, že elektrická verze současné Corvette gen. C8 nepřijde. Bude však existovat hybrid, který má mít dva elektromotory a pohon všech kol. O tom, že je taková verze ve vývoji, se už objevila řada zpráv.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám