Hlavní obsah

Porsche Taycan jmenováno oficiálním safety carem formule E

Elektrické Porsche Taycan Turbo S oficiálně nahradí Mini Pacesetter a BMW i8 Roadster jako oficiální safety car seriálu závodů elektrických monopostů formule E.

Porsche Taycan Safety CarVideo: Porsche

 
Článek

První plně elektrické Porsche v historii automobilky si svoji premiéru jako safety car, tedy bezpečnostní vozidlo používané v případě problému na trati, např. nehody či nečistot, odbyde při prvním závodě letošního roku v Saudské Arábii ve dnech 28. a 29. ledna letošního roku na okruhu Diriyah.

Na trať vůz vyrazí ve zbarvení, které kombinuje barvy všech stájí na startu s barvami FIA. Jeho oficiálním číslem bude 22.

Speciální edice modelu 911 oslavuje 50 let od založení Porsche Design

AutoMoto

Taycan tvoří elektrickou vlajkovou loď Porsche a v nejsilnější specifikaci je vybaven elektrickými motory s kombinovaným výkonem 751 koňských sil a pohonem všech kol. Z nuly na 100 km/h umí zrychlit za 2,6 sekundy, tedy asi o 0,2 sekundy rychleji než samotná formule E.

Foto: Porsche

Porsche Taycan Safety Car

Pro potřeby závodního seriálu byl Taycan vybaven ochranným rámem, závodními sedadly se šestibodovými pásy, komunikačním systémem, hasícím přístrojem a sadou výstražných světel v přední části a samozřejmě na střeše.

Maserati hlásí návrat k monopostům. Vstoupí do seriálu Formule E

AutoMoto

„Jsme hrdí na to, že formule E pověřila zrovna Porsche jedním z nejdůležitějších úkolů – chránit bezpečí jezdců,“ uvedl viceprezident Porsche Motorsport Thomas Laudenbach. „Tímto krokem zároveň podtrhujeme význam Formule E pro Porsche Motorsport,“ doplnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám