Hlavní obsah

Maserati hlásí návrat k monopostům. Vstoupí do seriálu Formule E

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Maserati oznámila, že se po více než 60 letech v ústraní vrátí k závodění v monopostech. Příležitost využije v seriálu elektrických závodů Formule E, a to konkrétně v roce 2023.

Foto: Maserati

Upoutávka na formuli Maserati.

Článek

Maserati se svým vstupem do seriálu Formule E bude druhou automobilkou z konglomerátu Stellantis, který vstoupí do závodů monopostů s čistě elektrickým pohonem. První společností se stane DS Automobiles.

Nissan představil divoce tvarovaný koncept elektrické formule

AutoMoto

Italská automobilka tímto krokem jasně demonstruje svůj radikální přerod a přechod na elektrifikaci. V Maserati směru přezdívají Folgore, tedy v překladu z italštiny blesk. V rámci této filozofie Maserati představí elektromobily jako SUV Grecale, sportovní EV GranTurismo a GranCabrio či supersport MC20.

Formule E má být pro většinu automobilek místem, kde nejlépe otestují své technologie pro elektromobily. Maserati tak pravděpodobně bude postupovat velice obdobně. „Jsme na hrdí na to, že jsme jako protagonisté závodění zpět tam, kam patříme,“ uvedl generální ředitel automobilky Davide Grasso.

Alpine se stává sportovní divizí Renaultu, bude vyrábět elektromobily a závodit v F1

AutoMoto

„Jsme poháněni vášní a také jsme přirozeně inovativní. Máme dlouhou historii v prvotřídní dokonalosti v soutěžích a jsme připraveni tyto výkony předvádět i v budoucnosti,“ doplnil s tím, že se Maserati na tento krok nesmírně těší.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám