Hlavní obsah

Policie v Torontu vyrazila na neukázněné cyklisty, na cyklostezce používá radar

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do velkého zájmu veřejnosti se dostalo policejní oddělení v kanadském Torontu. Na sociálních sítích totiž informovalo o tom, že na jedné z místních cyklostezek používá pro kontrolu rychlosti jízdy cyklistů rychlostní radar.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Neobvykle naložila s neukázněnými cyklisty torontská policie, když na cyklostezce začala měřit rychlost jízdních kol. Místo, kde měřila, je ovšem tak nebezpečné, že ho už dříve obsypaly značky, které cyklisty prosí o zpomalení na 20 km/h.

Vláda je neutrální k návrhu nových pravidel předjíždění cyklistů

AutoMoto

Cyklisté v Torontu ovšem tyto značky často ignorovali, a proto se na místo skutečně vydala policie s radarem, aby na problém upozornila a výsledky následně prezentovala na sociálních sítích. Tam se na ně krom souhlasných reakcí následně strhla vlna kritiky za plýtvání jejich časem a penězi.

Policie se na svoji obranu nechala slyšet, že se pouze snaží o šíření osvěty proti rychlé a nebezpečné jízdě na kole a jejím cílem je „vychovat“ neukázněné cyklisty.

Zločin a trest? Cyklista v Praze nelegálně projížděl zastávkou, fyzika ho zchladila

AutoMoto

„Radary pro měření rychlosti jsme použili za účelem vzdělávání, nikoli jako vynucovací prostředek. Od obyvatel i cyklistů jsme obdrželi většinou jen kladné reakce,“ uvedlo pod svůj facebookový příspěvek, který byl následně smazán, policejní oddělení v Torontu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám