Hlavní obsah

Polestar poodhalil svou budoucnost, chystá dvě SUV a jeden sporťák

V budoucnosti značky Polestar jsou tři modely, označené 3, 4 a 5. Všechny samozřejmě jezdí na elektřinu, ale jen dva budou crossovery. První z nich se má odhalit už letos na podzim, ale prohlédnout si částečně můžeme i ten časově nejvzdálenější.

Foto: Polestar

Budoucnost značky Polestar

Článek

Švédská značka Polestar aktuálně nabízí jediný model, označený prostě 2. V dohledné době však mají přibýt hned tři další. Jména nebudou o moc zajímavější, dostanou prostě čísla 3, 4 a 5, ovšem nabídku značky tyto tři vozy rozšíří značně.

Informace o třech nových modelech přinesl na svět už dříve Thomas Ingenlath, generální ředitel značky. Nyní se však dozvídáme víc informací - a hlavně, novinky prvně vidíme.

Americký pumpař přestal prodávat benzin. Ceny jsou nehorázné, říká

AutoMoto

K hatchbacku na vyšším podvozku ve formě Polestaru 2 přibude SUV 3, které se má představit v říjnu letošního roku. Automobilka už sice zveřejnila nejméně dvě jeho fotografie, takže víme, jak bude vypadat, ale technická a všechna ostatní data zatím na světě nejsou.

Foto: Polestar

Polestar 3 a 4

Model s číslem 4 by měla být, alespoň dle zpráv britského Autocaru, kupé-verze „trojky“. Je jediným modelem, na němž automobilka zatím nechává plachtu.

Měl by zapadnout do nabídky mezi 2 a 4 a být vstupem do „segmentu s nejtvrdší konkurencí co do poptávky, výkonů a designu“, jak píše automobilka. Představení na sebe nemá nechat dlouho čekat po kompletním odhalení „trojky“.

Foto: Polestar

Polestar 5

A konečně, Polestar 5 nebude SUV, nýbrž grand tourer, a má se představit rok po čísle 4. Automobilka ho zatím ukázala v maskování - takto ho představí i na Festivalu rychlosti v Goodwoodu v příštím týdnu - a také zveřejnila jeho záď po boku 4 pod plachtou.

Foto: Polestar

Polestar 5

Jeho podvozek je o poznání níž než u ostatních modelů, ale samozřejmě se v podlaze ukrývá baterie, takže nizoučký posez srovnatelný s konvenčními grand tourery asi čekat nemůžeme. Přesto to přinejmenším na prozatím zveřejněných fotografiích „pětce“ opravdu sluší.

Všechny chystané modely budou samozřejmě jezdit výhradně na elektřinu; Polestar 1 byl jedinou plug-in hybridní výjimkou v jinak kompletně elektrické nabídce značky.

Foto: Polestar

Polestar 3

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám