Hlavní obsah

Chystaný crossover Polestar 4 má být rivalem pro elektrické Porsche Macan

Švédská automobilka Polestar, luxusní divize Volva zaměřená na elektromobily, vypustila do světa další informace o nedávno potvrzeném crossoveru Polestar 4. Vůz má údajně na trh dorazit s karoserií ve stylu SUV-kupé a největším rivalem mu má být příští Porsche Macan, které přezbrojí i na elektřinu.

Foto: Polestar

Polestar 1 (Ilustrační foto)

Článek

Nové poznatky o potencionálně nejprodávanějším modelu švédské automobilky Polestar přinesl v rozhovoru pro web Car Magazine generální ředitel značky Thomas Ingenlath. Uvedl mimo jiné, že vůz má dorazit už v roce 2023.

Majitelé Polestaru 2 dostali od automobilky dáreček, 68 koní navíc

AutoMoto

Ingenlath se nechal slyšet, že novinka bude o něco střídmější a menší než Polestar 3 a přijme design ve stylu kupé. Cena auta by se pak měla pohybovat poměrně nízko, podle generálního ředitele se základní model začne prodávat na hranici 55 tisíc euro, tedy v přepočtu přibližně 1,4 milionu korun.

Očekává se, že se Polestar 4 stane zatím nejprodávanějším modelem této společnosti s tím, že bude jezdit na sdílené platformě PMA od obřího konglomerátu Geely. Vyrábět se pak bude právě v jedné z obřích továren čínské společnosti ve městě Hangzou Bay.

Volvo a Polestar údajně pracují na dvou malých elektromobilech. Techniku nemají sdílet

AutoMoto

Mimo modelu 4 Polestar už vyhlíží premiéru supervýkonného SUV 3, které má cílit především na trh v USA. V roce 2024 by pak mělo dorazit i velké čtyřdveřové GT Polestar 5.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám