Hlavní obsah

Peugeot upravil dodávku Boxer, je z ní obytňák do drsných podmínek

Novinky, fra

Pro autosalon rekreačních vozů ve francouzském Le Bourget, který se koná od 28. září do 6. října, připravil Peugeot koncept svého modelu Boxer. Tohle auto zaujme už pěknou kombinací zelených barev, ale má v sobě něco víc než jen barvy, pár plastů a světel.

Foto: Peugeot

Peugeot Boxer 4x4 Concept

Článek

Pro speciál Peugeot Boxer 4x4 Concept připravil základ partner, který s Peugeotem spolupracuje dlouhodobě – společnost Dangel. To je ta, která přestavuje modely na pohon 4x4.

I zde se tak stalo. Síla se přenáší buď na přední kola, elektronicky se rozděluje na všechna kola, nebo je tu uzávěrka, která se využívá pro vyhrabání se z náročného terénu. Přední náprava je navíc zvednutá proti standardnímu modelu o 30 mm, zadní o 50 mm.

Pod kapotou je standardní naftový čtyřválec BlueHDI 165 s manuální šestistupňovou převodovkou, který nabízí točivý moment 370 N.m.

Foto: Peugeot

Na střeše kanoe a vzadu elektrokolo

Drsňák každým coulem

Auto se proti sériovce změnilo docela dost. Vepředu má upravený nárazník, sluneční kšilt nad sklem a na zvýšené střeše pak osm reflektorů pro lepší výhled v terénu. Na střeše zaujme zajímavý nosič, který má po levé straně vozu i vlastní pevný žebřík. Na něj pak Peugeot umístil pěknou kánoi, na zadní nosič zase kolo. Pochopitelně jde o elektrické horské kolo vlastní provenience.

V interiéru zaujme vložená devítipalcová obrazovka navigace Alpine, která má v sobě zabudovanou navigaci Waze. V ní se dá upravit nejen možnost plánování cesty pro maximální výšku vozu, které s kanoí už je přece jen trochu moc na některé podjezdy a tunely, ale dokonce i na šířku. S tak velkým autem je možné uvíznout i na některých horských silnicích.

Foto: Peugeot

Navigace omezí průjezd místy s malou výškou i šířkou

Foto: Peugeot

Komfortní obšití sedadel doplňují i drobnosti z alcantary.

V interiéru najdeme klasický obytný vůz používaný v tomto typu vozu, tedy jednoduché lehátko, malou kuchyňku i miniaturní sprchu. Prostě všechno pro tři osoby na 10 metrů čtverečních při šesti metrech délky.

Peugeot navíc dbal na ekologii a použil tady materiály co nejvíce šetrné k přírodnímu prostředí. Například podlaha vozu je z kompletního recyklátu, čímž na padesáti kilogramech plastu ušetřil 75 CO2, než kdyby byl tento díl vyroben ze standardního plastu.

Zatím jde jen o koncept, ovšem některý z nápadů se klidně může přenést do sériové výroby a například nabídky příslušenství.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám