Hlavní obsah

Peugeot dále poodhaluje SUV-kupé 408, definitivní představení se blíží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Peugeot pomalu, ale jistě směřuje ke své premiéře na trhu s oblíbenými SUV-kupé. Už za méně než týden oficiálně představení model 408.

Foto: Peugeot

Upoutávka na Peugeot 408

Článek

Peugeot je plně připraven na vstup do jednoho z nejžádanějších segmentů současné doby. Ve středu 22. června totiž oficiálně představí své nové SUV-kupé, na které ovšem pomalu poutá už nyní. Francouzská automobilka zatím zveřejnila jen letmý pohled na zadní a přední část, navíc v maskování, a proto si celkové tvary lze jen představit.

Peugeot v Číně představil sedan 408, v Evropě půjde o úplně jiné auto

AutoMoto

Automobilka uvádí, že se bude jednat o „dynamický sedan a fastback se zvýšenou karoserií a velkými koly“. Pravděpodobné ale je, že pokud chceme alespoň zhruba odhadnout vzhled nového Peugeotu, můžeme se podívat třeba na Citroën C5 X. Peugeot 408 ovšem bude v segmentu o třídu níže, neboť bude vycházet z modelu 308.

Foto: Peugeot

Upoutávka na Peugeot 408

V rámci předsériového testování vozy 408 urazily více než milion kilometrů. Automobilka říká, že tratě jsou tak náročné, že jeden kilometr na nich odpovídá několika desítkám kilometrů při každodenním užívání.

„Naším cílem je dokonalost. Pracujeme na testování základní technické kvality nového Peugeotu 408, ale také na jeho zákaznickém chování, tedy v jakékoli situaci, s níž se mohou uživatelé setkat,“ uvedl projektový manažer modelu 408 Emmanuel Lafaury.

Test Peugeotu 308: Atraktivní kompakt se slušnou technikou

Testy

O vozu toho zatím není mnoho známo kromě faktu, že bude stát na platformě EMP2, stejně jako např. model 308. To znamená, že pod kapotou mohou být konvenční pohonná ústrojí, plug-in hybrid a v dohledné době i ryze elektrický pohon.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám