Hlavní obsah

Pes za volantem. Australská policie zastavila kuriózního motoristu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pes za volantem jedoucího auta znamená obvykle problém, ovšem v tomhle případě to bylo všem přínosné - jak jemu samotnému, tak policii i obyvatelům Heidelbergu na předměstí australského Melbourne.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Že psi nejsou dobří řidiči, víme přinejmenším od případu, kdy v USA dalmatin nacouval karavanem do vody. Přesto v Austrálii jiný pes seděl za volantem malého elektrického autíčka, kterým běžně jezdí děti, a pohyboval se.

Všimla si toho policistka Lynda Giblettová a s kolegou se pustili do vyšetřování. „Nemohli jsme tomu věřit, tak jsme museli zastavit a podívat se, co se děje,” říká.

Zjistili, že pes se jmenuje Buddy, je mu 15 let a je slepý a hluchý. A vozítko samozřejmě neřídil - bylo na dálkové ovládání, které držela v ruce jeho majitelka. Dopřává mu tak pobyt na čerstvém vzduchu.

„Zlepšilo nám to den,” dodává policistka, a když policejní sbor sdílel obrázky na Facebooku s popiskem „Přistižen při řízení pod vlivem roztomilosti”, potěšil i místní obyvatele.

Osamělý bulteriér cestoval vlakem z podhradí Bezdězu až do Kolína

Krimi

Reklama

Související články

Dalmatin nacouval karavanem do vody

Eric Jackson z amerického Tennessee, vášnivý rybář, si jel zachytat k přehradě a potrénovat na rybářskou soutěž, na kterou se chystal. Za karavanem měl...

Výběr článků

Načítám