Hlavní obsah

Opel ukázal blízkou budoucnost

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak budou vypadat auta značky Opel za pár let? Zajímavě. To ukazuje koncept Opel GT X Experimental, což je malé elektrické SUV, jehož designérský styl ukazuje i to, co nabídne zanedlouho model Corsa.

Foto: Opel (6x)

Opel GT X Experimental

Článek

Podívejte se na tohle auto a pořádně si ho prohlédněte. Tenhle vizuál motorkářské helmy si totiž ponesou další modely značky. Stejně tak i propojení LED diod v horizontálním směru se znakem a svislými linkami ve středu masky. Říkají tomu Opel kompas.

Interiér je hladký. Jinak se to nedá říct. Podle firmy je překonaný koncept tlačítek a několika displejů. Ten nahradí jeden velký dotykový displej. Stejně tak už neuvidíte výdechy klimatizace. Jsou schované nenápadně za obrazovkami. Nebo zpětná zrcátka už přestanou existovat a nahradí je zpětné kamery.

Foto: Opel

Jediná obrazovka a chybí i výdechy z větrání

Design vozu jak zvnějšku, tak i zevnitř je čistý a futuristický. Je to takový minimalismus v automobilové podobě. Prý se má skutečně stát typickým znakem opelu.

Ale nechme designu ještě volný průběh, stále má značka ještě relativně nového majitele, který může všechno zcela změnit během několika týdnů.

Koncept každopádně vytváří i další budoucnost – elektrickou. Pod kapotou je totiž sada Li-Ion akumulátorů s kapacitou 50 kWh a elektromotor zatím nespecifikovaného výkonu. Značka už před nějakou dobou oznámila, že všechny řady postupně projdou elektrifikací a nabídnou vedle klasických spalovacích motorů i ty elektrické.

Foto: Opel

Pěkné dynamické tvary i na crossover

Důležité je také si uvědomit, že jde o SUV. Opel svůj velký příklon k tomuto trhu oznámil už dávno, a dokonce už začal s aplikací. Stačí se podívat do portfolia značky. Každopádně tohle je kompaktní vozítko s délkou 4063 milimetrů, šířkou 1830 milimetrů a výškou 1528 milimetrů (ale včetně antény). Rozvor pak činí 2625 milimetrů.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám