Hlavní obsah

Octavia s motorem uprostřed? Český designér takovou ztvárnil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Octavia nikdy neměla motor uprostřed, ale podle designéra Rostislava Prokopa by ho mít mohla. V tomto případě dokonce přeplňovaný šestiválec, neboť ilustrace staví na základě Hondy NSX.

Foto: Škoda

Škoda Octavia RS 230 (Ilustrační foto)

Článek

Mladoboleslavská automobilka ve svém portfoliu nemá skutečný sporťák už mnoho let, což by spousta fanoušků ráda změnila. Jak by to mohlo zhruba vypadat, ukazuje ilustrace českého designéra Rostislava Prokopa.

Virtuální „placka”, na níž dle vlastních slov na Instagramu spolupracoval se svým bratrem Michalem, je sice kombinací dvou poměrně starých aut – Škody Octavia třetí generace před faceliftem a Hondy NSX – ovšem to jí neubírá na zajímavosti.

Proporce dané základem skutečného sporťáku s motorem uprostřed nemají chybu, stejně jako mocné nasávací otvory po stranách. Snad jen příď je trochu příliš mohutná a dozadu by autu víc slušely tenké lampy z octavie čtvrté generace.

Jaký motor by měl za kabinou pracovat, designér neuvádí. Sériová Honda NSX má 3,5l šestiválec s přeplňováním a tři elektrické motory pro celkový systémový výkon 581 koní, který stačí ke zrychlení na stovku za 2,9 sekundy a maximálce 307 km/h.

Foto: Honda

Skutečná Honda NSX

Pravděpodobnost, že octavia na platformě Hondy NSX někdy vznikne, je nulová. Úplně stejné šance má octavia s motorem uprostřed na jakékoliv platformě. Přesto neškodí se zasnít.

Anketa

Chtěli byste v nabídce Škody vidět sporťák s motorem uprostřed?
Ano, jakýkoliv
25,6 %
Ano, malý, lehký a levný
44,1 %
Ano, velký a nejméně s osmiválcem
10,6 %
Ano, elektrický
1,5 %
Je mi to jedno
11 %
Ne
7,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 937 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám