Hlavní obsah

O elektrický hummer je nečekaný zájem, GMC navýší výrobní kapacity

GMC urychlí výrobu svého plně elektrického pickupu a SUV Hummer. Společnost zatím obdržela více než 65 000 rezervací, což je více, než očekávala.

Foto: GMC

První sériově vyrobený GMC Hummer EV

Článek

GMC uvádí, že 95 procent držitelů tyto rezervace převádí na objednávky. To je podle Duncana Aldreda, globálního viceprezidenta GMC, také vyšší podíl, než se očekávalo. Předpokládal se určitý „wow efekt”, ten však neopadá.

„Produkce je ve skutečnosti mírně před plánem a nyní zavádíme věci, abychom to také skutečně urychlili, abychom mohli dodat tyto rezervace rychleji, než jsme si původně mysleli,” řekl Aldred pro televizi CNBC.

Hummer se vrací jako elektromobil. Má tisíc koní a krabí mód

AutoMoto

Naneštěstí pro zákazníky, kteří chtějí koupit hummer, i poté, co GMC zrychlí výrobu, bude dokončení nových objednávek stále trvat až do roku 2024.

Pro zvýšení výroby však GMC potřebuje zajistit dodatečné dodávky materiálů, jako jsou bateriové články, takže její výrobní potenciál je stále omezený.

Nový Hummer přijíždí jako elektrické SUV. Je menší a slabší, ale obratnější

AutoMoto

Elektrický hummer se v loňském roce představil jako pick-up a SUV. Více než 10 let poté, co z výrobní linky sjel poslední Hummer se spalovacím motorem.

Pick-up má výkon až tisíc koňských sil. Kvůli své pohotovostní hmotnosti přes čtyři tuny na něj v Česku nestačí řidičské oprávnění na osobní vůz. To však zákazníky v USA, kam má tohle auto primárně namířeno, netrápí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám