Hlavní obsah

Nový VW Touareg lze objednat už dva týdny po světové premiéře

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen dva týdny po světové premiéře v Pekingu je možné třetí generaci Volkswagenu Touareg objednat. V Česku stojí s třílitrovým šestiválcovým TDI od 1 742 900 korun, příští rok přijede na trh osmiválcová varianta.

Foto: Volkswagen

Nový Volkswagen Touareg.

Článek

Nový Touareg je na českém trhu k dispozici se čtyřmi výbavovými liniemi: Touareg, Elegance, Atmosphere a R-Line. V nabídce budou čtyři motorizace, přičemž kromě jediné jsou všechny naftové. V tuto chvíli je v konfigurátoru dostupný jediný motor – šestiválcový turbodiesel 3.0 TDI V6 o výkonu 210 kW (286 k).

Ještě letos přijde jeho méně výkonná verze (170 kW/231 k) a také zážehový šestiválec 3.0 TFSI V6 s výkonem 250 kW (340 k). Na začátku příštího roku pak nabídku doplní vrcholná verze se vznětovým osmiválcem 4.0 TDI V8 o výkonu 310 kW (421 k). Všechny motorizace jsou standardně spojené s pohonem všech kol 4Motion a osmistupňovou automatickou převodovkou.

Foto: Volkswagen

Nový Volkswagen Touareg - oficiální foto

Podle Davida Valenty z tuzemského zastoupení Volkswagenu je dodací lhůta na individuálně nakonfigurovaný automobil zhruba dvouměsíční.

„Nyní objednaný vůz si zákazník může převzít u svého prodejce ve 24. týdnu (od 11. června),“ uvedl pro Novinky.cz. „Touareg se nadále vyrábí v Bratislavě, tedy dodací podmínky pro ČR jsou bezproblémové a rychlé,“ dodal Valenta.

Technické podrobnosti o třetí generaci touaregu, nynější vlajkové lodi Volkswagenu, najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Volkswagen

Nový Volkswagen Touareg - oficiální foto

Foto: Volkswagen

Nový Volkswagen Touareg - oficiální foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám