Hlavní obsah

Nové vozítko od Hyundai si můžete postavit doma, stačí materiály z hobby marketu

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská divize designérů z Hyundai má na celkový jazyk značky velký vliv. Nyní však představila to nejjednodušší vozítko vůbec. Hyundai Soapbox si můžete sestavit v domácích podmínkách, podle návodu. Materiál seženete v hobby marketu.

Foto: Hyundai

Hyundai Soapbox

Článek

Design káry pro jednoho je prý inspirován konceptem 45, retro hatchbackem, který se zřejmě bude prodávat pod značkou Ioniq. Přesto největší motivací neměla být interpretace budoucího designového jazyka na káru pro jednoho.

Hyundai využil zázemí Tatry v Kopřivnici, chystaný Tucson zde prošel zátěžovými testy

AutoMoto

„Chtěli jsme vytvořit zábavný projekt, který by rodinám a přátelům poskytl něco, co je spojuje. Hyundai Soapbox samozřejmě musel zůstat cenově dostupný, takže ho naši designéři vyvinuli s použitím materiálů, které lze snadno najít v místním kutilském obchodě,” uvedl Andreas-Christoph Hofmann z evropského Hyundai.

Soapbox je bezmotorové vozidlo o délce 1,76 metrů, určené pro jedno dítě. Konstrukce však zvládne i nadšeného dospělého, alespoň co se hmotnosti týče. Hlavní část tvoří překližka. Použité jsou také kovové tyče a šrouby. Kola pocházejí ze stavařského kolečka. Má joysticky pro řízení a jednoduchý mechanismus brzdění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám