Hlavní obsah

Nové SUV od Volkswagenu se bude prodávat všude kromě Evropy

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle je nové SUV, které se začne vyrábět v roce 2020 pod značkou Volkswagen v Číně. Půjde o globální model, jehož prodeje by se měly postupně vyšplhat až na 400 000 kusů ročně.

Foto: Volkswagen

Nové SUV od Volkswagenu bude mít globální zaměření

Článek

Volkswagen plánuje rozsáhlejší restrukturalizaci svých modelových řad. Potřebuje ušetřit, a tak se rozhodl připravit automobil, který by bylo možné prodávat v Číně, stejně jako v USA, Brazílii, Rusku apod. Půjde o malé SUV, které se zařadí pod model Tiguan. Začne se vyrábět v Číně, ale postupně se přidají závody v Argentině, Rusku a Mexiku. Prvním trhem bude Čína, dalším USA.

Do Evropy se ale auto, kterému se dnes v koncernu přezdívá „Volks-SUV“, nepodívá. Důvodem je nedávno představený T-Roc, což je vlastně auto stejně velké, takže pro nový model už tu není místo.

Foto: Volkswagen ČR

Volkswagen T-Roc

Ostatně obě auta budou sdílet společnou platformu MQB A1, takže po technické stránce budou opravdu velmi podobná. Jen uvidíme, jaké připraví koncern motory. Čína tvrdě potírá spalovací motory, takže je možné, že půjde v Číně o elektromobil.

Proč se Volkswagen tak soustředí na Čínu? Protože tohle je trh, který je pro značku nejdůležitější. Prodeje v Evropě jsou stálé, v USA má teď pošramocenou pověst, ale v Číně ještě v dobách tvrdého režimu jezdily staré Volkswageny.

Koncern tu má vybudovanou velmi silnou základnu ve společnosti SAIC a snaží se na tomto trhu o stále silnější růst. To dokládá i to, že v pátek bude představena nová generace velkého SUV Volkswagen Touareg. A hádejte, kde se tak stane? Ano – v čínském Pekingu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám